03 januari 2011

We gaan nog niet naar school, nog lange niet..

Ach, was het maar zo. Had ik maar niet naar school gehoeven vandaag. Dan was ik zeker nog vier uurtjes blijven liggen. Gelukkig kon ik makkelijk op staan vandaag. En daar ben ik al blij zat mee. Nu school nog overleven -tot het zevende uur-. Owja, geven ze de hele school eerste uur vrij. Dat hebben wij normaal ook, voor ons alleen maar super druk. Terug over het makkelijk op staan.. Om degene die dat niet kunnen te helpen.

Schuin doe ik zelf ook.

- Als je opstaat, drink dan eerst een glas water. Dit zorg er namelijk voor dat je wakker wordt en je stofwisseling op gang komt.
- Het is ook erg goed om ’s ochtends te sporten. Al is het maar een wandeling of een setje buikspieroefeningen! Eet een kleine snack en begin met bewegen. Nog een extra motivatie: als je in de ochtend beweegt, verbrand je meer calorieën.
- Je ontbijt is erg belangrijk. Ontbijt met voldoende vezels en proteïnen zoals granen en fruit. Vezels zorgen voor een goede spijsvertering en je hebt geen honger tot de lunch.
- Maak alvast je voedsel klaar wat je die dag gaat eten. Maak alvast een salade voor de lunch of schil een stuk fruit als tussendoortje. Je kunt ook je crackers alvast in een boterhammenzakje klaar leggen. Dit klaarleggen zorgt er voor dat je niet in alle haast iets ongezonds uit de kast pakt...!
- Smeer jezelf altijd in met zonnebrandcrème, ook al ben je niet van plan om naar het strand te gaan. UV-stralen komen ook door ramen, wolken en sommige stoffen van kleding. Om huidkanker en rimpels te voorkomen kun je na het douchen jezelf insmeren met zonnebrandcrème.

Nog een eigen tip = was je gezicht met water & gebruik een dagcremé. Geeft je een wakker gevoel & beschermt je best goed. :)

Geen opmerkingen: